Upplev Mallorca: Sant Joan, Kultur & Golf!

Boka din drömresa till Mallorca och upplev Sant Joan-festivalen, kultur och golf!

Drömmer du om en resa till en solig ö med fantastiska stränder, spännande kultur och möjlighet att spela golf? Då är Mallorca det perfekta resmålet för dig! Mallorca är den största ön i Balearerna och erbjuder något för alla smaker. Här kan du njuta av vackra landskap, historiska sevärdheter och en av de mest spektakulära festivalerna i Spanien – Sant Joan-festivalen.

Upptäck Sant Joan-festivalen

Sant Joan-festivalen äger rum varje år den 23-24 juni och är en av de mest populära och livliga festivalerna på Mallorca. Under dessa två dagar fylls gatorna med färgglada dekorationer, musik, dans och fyrverkerier. Festivalen är tillägnad Johannes Döparen och firas med traditionella ritualer och ceremonier.

En av de mest spektakulära delarna av Sant Joan-festivalen är ”Correfoc”, eller ”eldlöpningen”. Under denna del av festivalen klär sig deltagarna i djävulskostymer och springer genom gatorna med fyrverkerier och eldslukande drakar. Det är en otrolig syn att se och något du inte får missa om du befinner dig på Mallorca under festivalen.

Utforska den rika kulturen

Mallorca har en rik och varierad kultur som sträcker sig långt tillbaka i historien. Ön har varit bebodd av fenicier, romare, morer och andra civilisationer, vilket har lämnat efter sig en mängd historiska sevärdheter och kulturella influenser.

Ett av de mest imponerande historiska platserna på Mallorca är Palma-katedralen, även känd som La Seu. Denna imponerande gotiska katedral är belägen vid havet och är en av de största katedralerna i Europa. Dess imponerande arkitektur och vackra interiör gör den till ett måste att besöka.

För den som är intresserad av konst och historia är Es Baluard Museum ett utmärkt val. Museet är beläget i en gammal fästning och rymmer en imponerande samling modern och samtida konst. Här kan du beundra verk av kända konstnärer som Picasso, Miró och Dalí.

Spela golf i paradiset

Mallorca är också ett populärt resmål för golfentusiaster. Ön erbjuder ett stort antal golfbanor av hög kvalitet som passar både nybörjare och erfarna spelare. Med sitt milda klimat och vackra omgivningar är Mallorca en perfekt plats att njuta av en runda golf.

En av de mest kända golfbanorna på Mallorca är Golf de Andratx. Denna utmanande bana erbjuder fantastisk utsikt över havet och bergen och är en favorit bland både professionella golfspelare och amatörer.

Andra populära golfbanor på ön inkluderar Golf Son Gual, Golf Santa Ponsa och Golf Alcanada. Oavsett vilken bana du väljer kan du vara säker på en fantastisk golfupplevelse på Mallorca.

Boka din resa till Mallorca idag!

Så varför vänta? Boka din drömresa till Mallorca idag och upplev Sant Joan-festivalen, den rika kulturen och spela golf i paradiset. Mallorca har allt du behöver för en minnesvärd och avkopplande semester. Så packa dina väskor och ge dig av till denna underbara ö!