Upptäck Valencias arkitektur och kultur

Boka din drömresa till Spanien och upptäck den fantastiska arkitekturen och kulturen i Valencia

Spanien är ett land som lockar miljontals turister varje år med sin rika historia, vackra stränder och fantastiska mat. Ett av de mest populära resmålen i Spanien är Valencia, en stad som erbjuder en perfekt kombination av modern arkitektur och traditionell spansk kultur.

Upptäck den moderna arkitekturen

Valencia är känt för sin unika och moderna arkitektur som har gjort staden till en av de mest spännande destinationerna för arkitekturälskare. Ett av de mest kända exemplen är Ciudad de las Artes y las Ciencias (Konst- och vetenskapsstaden), som är en imponerande samling av futuristiska byggnader designade av den världsberömda arkitekten Santiago Calatrava.

Strosa längs de vackra trädgårdarna och broarna i Turiafloden och beundra den moderna arkitekturen som omger dig. Besök L’Oceanogràfic, Europas största havsakvarium, och upplev en fascinerande värld under havsytan. Ta en promenad genom den imponerande operahuset Palau de les Arts Reina Sofia och njut av en föreställning i denna arkitektoniska pärla.

Utforska den traditionella kulturen

Valencia är också känt för sin rika kultur och traditioner. En av de mest kända festivalerna i staden är Las Fallas, en färgsprakande fest som äger rum varje vår. Under festivalen byggs gigantiska träfigurer, kända som fallas, som sedan bränns ner till marken i en spektakulär ceremoni. Detta är verkligen en upplevelse du inte får missa om du besöker Valencia.

Utforska de smala gatorna i Valencias gamla stad och upptäck de charmiga kaféerna, tapasbarerna och butikerna. Besök katedralen i Valencia, där du kan se den heliga graalen, som sägs vara den graal som användes vid den sista måltiden av Jesus Kristus. Ta en promenad genom den vackra centrala marknaden Mercado Central och njut av färska råvaror och lokala delikatesser.

Avsluta dagen med en paella

Ingen resa till Valencia är komplett utan att prova den berömda spanska rätten paella. Valencia är hem för denna läckra risrätt, och du kommer att hitta många restauranger som serverar autentisk paella. Njut av en traditionell paella Valenciana med färsk skaldjur och saffran, och avsluta din måltid med en läcker Crema Catalana, en spansk variant av crème brûlée.

Boka din drömresa till Valencia idag och upplev den fantastiska arkitekturen och kulturen i denna spännande stad. Oavsett om du är intresserad av moderna byggnader eller traditionella festivaler, kommer Valencia att erbjuda dig en oförglömlig upplevelse.